Een slim huis dat met u mee beweegt. Dag en nacht.

Wij realiseren smart home oplossingen bij u thuis.
DE MOGELIJKHEDEN

Onze diensten om uw huis slim te maken

Advies en ontwerp

Onze dienstverlening begint bij een goed advies en ontwerp. Deze eerste stap is cruciaal om ervoor te zorgen dat uw smart home aansluit bij uw wensen en dat de inrichting hiervan schaalbaar is.

Installatie

Wij verzorgen de volledige installatie van uw smart home van het plaatsen van hardware tot het configureren van een bedieningspaneel. Hiervoor gebruiken we een schaalbare "gate" en uitsluitend modulaire toepassingen die we zelf uitgebreid getest hebben.

Onderhoud

Een slim huis staat niet stil – nadat uw smart home is geïnstalleerd zijn wij u nog actief van dienst voor onderhoud. Wij monitoren uw systeem regelmatig en zijn (van afstand) bereikbaar om storingen en vragen op te lossen.

Slimme huissystemen voor particulieren en bedrijven

Technologische ontwikkelingen hebben een grote invloed op ons dagelijks leven. Je hoort dan ook steeds vaker over smart watches, spraakbediening, de zelfrijdende auto, 5G internet en Smart Homes, connected homes of, gewoon in het Nederlands: slimme huizen. Maar wat is nou eigenlijk een Smart Home en hoe maak je je huis smart? Eén ding is zeker: een Smart Home is méér dan een huis vol handige snufjes. Een huis dat écht smart is, is namelijk een huis met nieuwe slimme tools die gemak en veiligheid bieden, maar ook optimaal comfort en de mogelijkheid om energie te besparen.

Offerte aanvragen

Een warm welkom door je smart home

Veilige ontvangst met remote control

Smarthome Services, wie zit daarachter?

Hoe werkt een smart home?

Met een hart voor technologie en veel praktijkervaring in op het gebied van elektronica en installatietechniek is John van Krieken 10 jaar geleden Smarthome Engineering begonnen. Door de jaren heen is de passie gegroeid om technologie bij mensen thuis te implementeren, en is Smarthome Services ontstaan. Dit bedrijf is uniek in zijn sector omdat het zich bezig houdt met zowel het adviseren, ontwerpen, installeren en onderhouden van slimme oplossingen in en om de woning. Vandaag de dag zijn al talloze particulieren en bedrijven geholpen met onze dienstverlening.
John van Smarthome Services vertelt je er onder het genot van een kopje koffie graag alles over.

Onze visie

Een slim huis, connected home of Smarthome kan zorgen voor meer gemak, veiligheid, comfort en duurzaamheid. En de mogelijkheden zijn (bijna) eindeloos. Het kan zijn dat je al bent begonnen met het slimmer maken van je huis en toe bent aan de volgende stap. Of misschien ben je jezelf wel aan het oriënteren op de aankoop of nieuwbouw van een ander huis waar je het liefst meteen een connected home van wilt maken. In beide gevallen is het verstandig om je goed voor te bereiden en jezelf goed te laten informeren. Let er daarbij op dat de slimme producten die je aanschaft ook in de nabije toekomst nog doen wat ze moeten doen. Mocht over twee jaar blijken dat je deurbel minder smart is dan je had gehoopt, dan is er geen man overboord. Maar van je nieuwe warmtepomp wil je natuurlijk zeker weten dat hij tot het einde van de levensduur een nuttige bijdrage levert aan het klimaatcomfort in je Smarthome.

Wat is een smart home?

Simpel gezegd is een Smarthome een levensloopbestendig huis met slimme apparaten en services die bedraad of draadloos – via een internet- of RF-verbinding – met elkaar en met jou kunnen communiceren met behulp van een app, een netwerk of stembesturing. Huishoudelijke apparaten en lampen bijvoorbeeld, maar ook je entertainmentsysteem, de deurbel, en de zonwering van je huis. En inmiddels zijn er ook slimme warmtepompen die je huis op een duurzame manier kunnen voorzien van een optimaal binnenklimaat. Veel slimme apparaten kun je bovendien niet alleen bedienen als je thuis bent, maar ook op afstand via je tablet of smartphone.Een aantal jaren geleden noemden we zo’n slim huis nog een ‘huis van de toekomst’. Maar naarmate de techniek vordert en het internet steeds sneller en betrouwbaarder wordt, worden steeds meer huizen slim en slimme huizen steeds slimmer. Die toekomst is dus eigenlijk allang begonnen. En dat is mooi, want een Smarthome biedt je heel veel mogelijkheden op het gebied van veiligheid, gemak, energiezuinigheid en comfort. Wil je weten wie er bij je aanbelt als je niet thuis bent? Moet je voordeur automatisch openen als je met je volle boodschappentas komt aanlopen? Mag je vaatwasser pas inschakelen als je zonnepanelen voldoende groene stroom opwekken? In een slim huis kan het allemaal!

Hoe kun je een smart home maken?

Klinkt aantrekkelijk, toch? De vraag is: hoe maak je jouw huis slim? De meeste mensen gaan niet direct ‘all the way’, maar beginnen laagdrempelig met één, twee of drie slimme producten. Zo heeft meer dan een kwart van de Nederlandse huishoudens inmiddels een slimme thermostaat die patronen in het dagritme onthoudt en heel nauwkeurig en energiezuinig de temperatuur in huis regelt. Ook hebben steeds meer huizen een slimme deurbel met een camera of slimme lampen die vanzelf aan en uit gaan. En hoeveel mensen roepen er niet regelmatig ‘Hey Google!’ naar hun persoonlijke Google Assistent? De kans is dan ook groot dat je zelf – min of meer ongemerkt en heel laagdrempelig – allang bent begonnen om je huis (een beetje) slimmer te maken. Wil je van je huis doelgericht een écht comfortabel Smarthome maken? Dán is het verstandig om daar een goed (smarthome) plan voor te maken, zeker als je alle slimme apparaten en services vanuit één centraal punt wilt kunnen bedienen aansturen. Natuurlijk is het daarbij belangrijk dat alle apparaten die je aanschaft met hetzelfde platform overweg kunnen, dus let daarop als je een slim product aanschaft. Homey – van Nederlandse bodem – is overigens een systeem dat meerdere smarthome "talen" spreekt.

Een connected home wordt steeds meer draadloos

Al die slimme producten en services hebben één ding met elkaar gemeen: ze communiceren met elkaar. Voorheen ging dat vooral bedraad, tegenwoordig steeds meer draadloos. Apparaten met eenvoudige functies (zoals sensoren) maken meestal gebruik van RF- mesh technieken (radiogolven). RF-meshtechnieken zoals bv Zwave, vergen namelijk een minimum aan energie, zodat de batterijen die in deze apparaten zitten lang mee gaan. Apparaten met meer uitgebreide functies maken vaker gebruik van wifi-signalen, omdat hierbij de bandbreedte en de snelheid van het signaal belangrijk zijn. Bovendien werken dit soort apparaten doorgaans toch niet op batterijen, maar worden ze via een stekker gevoed via het lichtnet (230V).Wordt er gebruikgemaakt van wifi, dan is het belangrijk dat je thuis een stabiele en snelle wifi-verbinding hebt. Je ervaart immers pas echt gemak en comfort wanneer je je apparaten vanuit elke ruimte in je connected home – en liefst ook vanuit de tuin – kunt aansturen en niet alleen vanuit de woonkamer.

Welke functies wil jij in je smart home?

Op dit moment bestaan er al heel veel slimme apparaten die je leven kunnen vergemakkelijken, je huis comfortabeler kunnen maken en je kunnen helpen om energie te besparen. We noemen er een aantal:Tijdbesparing: alles dat automatisch kan in- en uitschakelen, is veilig en bespaard tijd en energie.Sfeer: slimme verlichting en een slim entertainmentsysteem zorgen voor de juiste sfeer op elk moment;Veiligheid: deurbellen, camera’s, sloten en rookmelders zorgen ervoor dat je veilig bent en blijft;Energie- en kostenbesparing: slimme apparaten werken efficiënter en kunnen op basis van verbruik en terugwinning op het gunstigste moment worden ingeschakeld.

De mogelijkheden zijn bijna eindeloos

Een slim huis, connected home of Smarthome kan zorgen voor meer gemak, veiligheid, comfort en duurzaamheid. En de mogelijkheden zijn (bijna) eindeloos. Het kan zijn dat je al bent begonnen met het slimmer maken van je huis en toe bent aan de volgende stap. Of misschien ben je jezelf wel aan het oriënteren op de aankoop of nieuwbouw van een ander huis waar je het liefst meteen een connected home van wilt maken. In beide gevallen is het verstandig om je goed voor te bereiden en jezelf goed te laten informeren. Let er daarbij op dat de slimme producten die je aanschaft ook in de nabije toekomst nog doen wat ze moeten doen. Mocht over twee jaar blijken dat je deurbel minder smart is dan je had gehoopt, dan is er geen man overboord. Maar van je nieuwe warmtepomp wil je natuurlijk zeker weten dat hij tot het einde van de levensduur een nuttige bijdrage levert aan het klimaatcomfort in je Smarthome. John van Smarthome Services vertelt je er onder het genot van een kopje koffie graag alles over.

Smart home plannen?

Wij komen graag bij u langs voor een koffie. Zo kunnen we direct uw huis bekijken om een beter beeld te krijgen bij uw context.

Door dit formulier te versturen gaat u akkoord met onze privacy statement
Bedankt! Uw contactaanvraag is met succes ontvangen. Wij proberen zo snel mogelijk bij u terug te komen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.